انتخاب هوشمندانه سخت افزار و تجهیزات شبکه

تجهیزات-شبکه-networkparts-تهیه-نسخه-پشتیبان-از-ویندوز-1

تهیه نسخه پشتیبان ویندوز 10 و 11 (بکاپ)

https://networkparts.ir/?p=73014

فهرست مطالب

دلایل تهیه نسخه پشتیبان ویندوز

تا حالا با خودتان فکر کردید اگر به یکباره ویندوز شما دچار مشکل شود شما چه کاری میتوانید انجام دهید تا اطلاعات خود را نجات دهید، بدون اینکه نیاز باشد دوباره ویندوز خود را نصب کنید؟ گاهی برای ما پیش آمده که ناگهان با روشن کردن کامپیوتر متوجه شدیم ویندوز ما با مشکلاتی روبرو شده یا ویندوز به طور کامل بوت نشده است و ندانستن راه حل آن میتواند بسیار آزار دهنده باشد.

در این مقاله قصد داریم با آموزش یک راه حل به شما کمک کنیم تا بتوانید مراحل تهیه نسخه پشتیبان ویندوز به تنهایی انجام داده (Backup) و در صورت نیاز به سرعت نسخه پشتیبان خود را بازگردانید (Restore).

با تهیه نسخه بکاپ ویندوز از طریق System image ، شما یک کپی کامل از ویندوز 10 یا 11 که شامل تمام اطلاعات داخل ویندوز شما میشود اما چون نمیتوانید فایل ها را در این روش به طور جداگانه ذخیره کنید میبایست به طور منظم بکاپ بگیرید تا تمام اطلاعات جدید را پوشش دهید.

قبل از اینکه شروع به بکاپ گرفتن کنید ابتدا میبایست یک حافظه جداگانه مانند یک هارد اکسترنال یا حتی DVD یا روش های تازه تر مانند یک حافظه شبکه ای یا یک Network Attached Storage یا همان (NAS) آماده داشته باشید تا system file خود را در آن ذخیره کنید.

نحوه آماده سازی بکاپ ویندوز (Backup)

ابتدا وارد Control panel شوید سپس در قسمت View یکی از دو حالت Large icons یا Small icons را انتخاب کنید سپس وارد قسمت Backup and Restore (Windows 7) بشوید (درست است که در این گزینه ذکر گردیده برای ویندوز 7 میباشد ولی به درستی برای ویندوز های 10 و 11 هم کار میکند)

تجهیزات-شبکه-networkparts-تهیه-نسخه-پشتیبان-از-ویندوز-1-1.webp

برای تهیه نسخه پشتیبان از ویندوز در سمت چپ تصویر بر روی  گزینه Create a system image کلیک کنید. در پنجره باز شده میتوانید نحوه بکاپ گرفتن خود را انتخاب کنید که بر روی هارد درایو داخلی کامپیوتر یا به صورت اکسترنال باشد یا حتی بر روی یک الی چند DVD یا NAS ذخیره کند. اگر قصد دارید روی یک هارد درایو اکسترنال ذخیره کنید اطمینان حاصل کنید که هارد درایو شما دارای فرمت NTFS باشد.

حال بر روی Next کلیک کنید. 

تجهیزات-شبکه-networkparts-تهیه-نسخه-پشتیبان-از-ویندوز-1-1.webp

سپس مشخص کنید که قصد دارید نسخه پشتیبان بر روی کدام  پارتیشن هارد دیسک شما ذخیره شود سپس بر روی Start Backup کلیک کنید تا از ویندوز شما یک Image File تهیه گردد.

تجهیزات-شبکه-networkparts-تهیه-نسخه-پشتیبان-از-ویندوز-1-1.webp

یک دیسک برای بازیابی سیستم خود درست کنید

یک نکته مهم که گاها نادیده گرفته می شود، ایجاد یک دیسک بازیابی سیستم می باشد تا درصورتی که ویندوز شما به درستی بوت نگردید، بتوانید ویندوز خود را از طریق آن دیسک بازیابی کنید.

برای اینکار یک CD یا DVD خالی را درون CD-ROM خود قرار داده سپس در صفحه Backup and Restore(Windows7) از منوی سمت چپ بر روی گزینه Create a system repair disc کلیک نموده و پس از اینکه DVD خود را در تصویر دیدید بر روی گزینه Create disc کلیک نمایید.

تجهیزات-شبکه-networkparts-تهیه-نسخه-پشتیبان-از-ویندوز-1-1.webp

حال اگر زمانی ویندوز شما دچار مشکل شد میتوانید به سرعت از طریق این دیسک ویندوز خود را بازیابی نمایید.

بازیابی سیستم از طریق نسخه پشتیبان

تصور کنید که در یک روز کاری به دلیل عملکرد نادرست سیستم عامل خود دچار مشکلاتی شده اید و بعد از جستجوی انواع شیوه های رفع مشکل، مشکل شما کماکان لاینحل باقیمانده است. این دقیقا زمانی است که به یاد خواهید آورد که نسخه پشتیبان سیستم عامل ویندوز شما کارایی دارد. پس اطمینان حاصل کنید که هارد درایو حامل نسخه پشتیبان به سیستم متصل بوده یا CD بکاپ درون CD-ROM قرار دارد.

مراحل بازیابی در ویندوز 10

در ویندوز 10 ابتدا وارد تنظیمات شده سپس به صفحه Update & Security شوید سپس وارد Recovery شده و در سمت راست تصویر زیر Advance startup بر روی Restart now کلیک کنید.

مراحل بازیابی در ویندوز 11

در ویندوز 11 وارد Setting شده سپس وارد قسمت system سپس Recovery شوید سپس بر روی دکمه Restart now کنار Advanced startup کلیک کنید.

تجهیزات-شبکه-networkparts-تهیه-نسخه-پشتیبان-از-ویندوز-1-1.webp

سپس در پنجره Choose an option وارد قسمت Troubleshoot و سپس از قسمت Advanced Options به گزینه System Image Recovery رفته و از آنجا گزینه See more recovery options انتخاب نموده و در نهایت System Image Recovery را انتخاب کنید.

تجهیزات-شبکه-networkparts-تهیه-نسخه-پشتیبان-از-ویندوز-1-1.webp

در این مرحله ویندوز بصورت اتوماتیک نسخه پشتیبانی که قبلا تهیه نموده اید را شناسایی نموده و به نمایش در می آورد. بر روی Next کلیک کنید، اگر دکمه Next وجود نداشت گزینه Select a System Image را انتخاب نموده و بصورت دستی نسخه پشتیبانی را که می خواهید بازیابی (Recover) نمایید را انتخاب کنید و مراحل را دنبال کنید.

تجهیزات-شبکه-networkparts-تهیه-نسخه-پشتیبان-از-ویندوز-1-1.webp

اگر ویندوز شما بوت (Boot) نمی شود

ابتدا CD یا DVD که در مراحل بالاتر بعنوان Repair Disc تهیه نموده اید در CD-ROM قرار داده و سیستم خود را روشن کنید. سپس صفحه ای که شامل گزینه Choose an option برای شما به نمایش در می آید. با انتخاب این گزینه شما باید مطابق مراحلی که در بالا ذکر شده را دنبال کنید تا ویندوز خودرا بازیابی کنید.

با توجه به آنکه تلاش نموده ایم این آموزش مختصر و مفید و دور از جزئیات اضافه تهیه  شود، امیدواریم برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. خوشحال خواهیم شد نقطه نظرات شما عزیزان را در مورد این مطلب بدانیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *