networkparts icon-200px-تجهیزات-شبکه-لوگو
تجهیزات شبکه-تکنولوژی SAS چیست-رسانه اجتماعی

تکنولوژی SAS چیست ؟

لینک کوتاه مطلب:
https://networkparts.ir/?p=12274

سرفصل مطالبی که در این مقاله خواهید خواند

تکنولوژی SAS چیست ؟

تکنولوژی SAS چیست ؟ بصورت عامیانه در میان کاربران سخت افزار از واژه مخفف SAS علاوه بر اشاره به نوع درگاه اتصال در ذخیره سازهای اطلاعات، به هارد درایوهایی اطلاق می شود که معمولا سرعت 10K یا 15K دارند. کلمه SAS مخفف عبارت Serial Attached SCSI بوده و یک رابط ارتباطی برای دستگاه‌های ذخیره‌سازی داده است که بر پایه فرمت SCSI (Small Computer System Interface) ساخته شده است.

در اصل، این فناوری برای اتصال درایو‌ها به صورت مستقیم به سیستم‌های ذخیره‌سازی و سرورها مورد استفاده قرار می‌گیرد. سرعت جابجایی اطلاعات در این تکنولوژی از کابل‌های SATA سریعتر بوده و از پهنای باند بیشتری برخوردار است و ایده آل برای سیستم‌هایی است که نیاز به پهنای باند بالا و قابلیت اتصال چندین درایو دارند، مانند سرورهای سازمانی.

سرعت بالاتر و قابلیت انعطاف پذیری بالا در این تکنولوژی سبب شده است تا هارد درایوهایی که از تکنولوژی SAS استفاده می کنند، انتخاب اول سازمانها گردند.  قابلیت اطمینان زیاد، یکی دیگر از مهمترین دلایل انتخاب این هارد درایوها هستند. هارد درایوهای SAS  معمولا در دو نوع 10K و 15K  در بازار یافت می شوند که حرف K به سرعت چرخش دیسک در هارد درایو اشاره دارند. به عنوان مثال 10K یعنی 10.000 دور در دقیقه.

اصلی ترین و بهترین معیار برای اندازه گیری سرعت استاندارد IOPS است. این استاندارد میزان داده ای که از هارد دیسک خوانده یا نوشته می شود را نشان می دهد.

IOPS یک راه عادی برای اندازه گیری و مقایسه عملکرد هارد دیسک هایی از نوع SATA و SAS می باشد. معمولا هارد درایو 10K SAS براساس استاندارد IOPS سرعتی حدود 120 و هارد درایو 15K حدود 180 را عملیاتی می کنند. براساس این استاندارد سرعت هارد دیسک های 7.2K مدل SATA حدودا 80 IOPS می باشد.

ظرفیت گنجایش تکنولوژی SAS

هارد درایوهای SAS می توانند محدوده ظرفیتی در حدود 300 الی 900 گیگابایت داشته باشند. این ظرفیت کمتر از هارد دیسک هایی است که از فناوری SATA استفاده می کنند ولی در مقابل تکنولوژی SAS کارایی و سرعت بالاتری را برای کاربران به ارمغان می آورد.

قابلیت اطمینان تکنولوژی SAS

هارد دیسک های SAS برای اموری درنظر گرفته شده اند که سرعت و قابلیت اطمینان اصلی ترین دغدغه کاربران آنها است. براساس استاندارد رایج زمان بین خرابی (MTBF) ، زمان ثبت شده برای هارد درایو SAS 1.2 میلیون ساعت است. از سوی مقابل این رقم برای درایوهای SATA حدودا 700.000 ساعت و برای درایوهایی ک از تکنولوژی SSD بهره می برند حدودا 2 میلیون ساعت است.

مصرف انرژی

درایوهای SAS معمولا در زمان بیکار حدود 5 تا 7 وات انرژی مصرف می کنند و در زمان عملکرد عادی مصرفی در حدود 10 الی 14 وات دارند.

برتری های SAS نسبت به SATA

درایوهایی که از فناوری SAS بهره می برند چند برتری نسبت به درایوهای با فناوری SATA دارند. درایوهای SAS به میران قابل توجهی سریعتر بوده و پنهای باند بیشتری نسبت به درایوهای  SATA دارند. همچنین براساس تست های انجام شده تایید گردیده که هارد درایوهای SAS به مراتب قابلیت اطمینان بیشتری دارند. از همین روی این درایوها بیشتر توسط سازمانها و کسب و کارهای بزرگ بکار گرفته می شوند درحالیکه SATA توسط کسب و کارهای کوچک و مصرف کنندگان عادی.

نسخه های مختلف تکنولوژی SAS

  • SAS نسخه 1 : 3.0 گیگابیت برثانیه، در سال 2004 معرفی شد.
  • SAS نسخه 2 : 6.0 گیگابیت برثانیه، در سال 2009 معرفی شد.
  • SAS نسخه 3 : 12.0 گیگابیت برثانیه، در سال 2013 معرفی شد.
  • SAS نسخه 4 : 22.5 گیگابیت برثانیه که 24G نامیده می شود و در سال 2017 معرفی شد.

مزایا

  1. سرعت بالاتر: تکنولوژی SAS برای کاربردهای پردازشی و سرورهای بزرگ طراحی شده است و باعث افزایش سرعت انتقال داده ها می شود.
  2. قابلیت اتصال چندین دستگاه: تکنولوژی SAS اجازه اتصال چندین درایو به یک کنترلر را می دهد و این باعث افزایش ظرفیت و توانایی های ذخیره سازی داده ها می شود.
  3. قابلیت انتقال داده های موازی: تکنولوژی SAS به ارتباط موازی بین درایوها و کنترلر اجازه می دهد که داده ها با سرعت بیشتری منتقل شوند.
  4. قابلیت اتصال درایوهای SATA: تکنولوژی SAS همچنین اجازه اتصال درایوهای SATA را دارد و باعث افزایش گسترش پذیری سیستم های ذخیره سازی می شود.
  5. قابلیت Hot-Swap: تکنولوژی SAS با امکان Hot-Swap به کاربران اجازه می دهد تا درایوهای سخت را بدون نیاز به خاموش کردن سیستم، جایگزین کنند.
  6. امنیت بالاتر: تکنولوژی SAS از پروتکل های امنیتی مانند درگاه های امن و تحرک سرور (T10) برای ارائه امنیت بیشتر در انتقال داده ها استفاده می کند.

معایب

  1. هزینه: تکنولوژی SAS نسبت به تکنولوژی SATA هزینه بیشتری دارد. این هزینه برای تهیه کابل‌ها، کنترلرها و درایوها بالاتر است. بنابراین، این تکنولوژی به‌خصوص برای کاربران خانگی و کاربرانی که نیاز به حجم بالای ذخیره‌سازی ندارند، ممکن است اقتصادی نباشد.

  2. پشتیبانی محدودتر: تعداد دستگاه‌هایی که از تکنولوژی SAS پشتیبانی می‌کنند کمتر است. بنابراین، اگر سیستم‌های شما از تکنولوژی SAS پشتیبانی نکنند، امکان استفاده از این تکنولوژی برای شما محدود می‌شود.

  3. قابلیت اتصال محدودتر: در برخی سیستم‌ها، تعداد درایوهایی که می‌توان به آنها متصل کرد محدود است. این ممکن است منجر به محدودیت در امکان اضافه کردن درایوهای بیشتر شود.

  4. مصرف برق بیشتر: در مقایسه با تکنولوژی SATA، تکنولوژی SAS مصرف برق بیشتری دارد. این ممکن است در برخی موارد منجر به افزایش هزینه‌های عملیاتی شود.

  5. تعمیر و نگهداری: به دلیل پیچیدگی بیشتر ساختار و امکانات تکنولوژی SAS، تعمیر و نگهداری آن ممکن است دشوارتر باشد و نیازمند مهارت و تخصص فنی بیشتر باشد.

  6. محدودیت‌های طول کابل: تکنولوژی SAS به طول کابل محدودیت دارد و برای اتصال‌های با فواصل بزرگتر نیاز به استفاده از تکنولوژی‌های تقسیم سیگنال می باشد.

تجهیزات شبکه-تکنولوژی SAS چیست-رسانه اجتماعی

جستجو در مقالات و ویدیوها

آخرین مقالات آموزشی

آخرین ویدیوهای آموزشی

نویسنده مطلب:
اشتراک گذاری در رسانه های اجتماعی

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید